بهترین روش های آموزش زبان انگلیسی
مرور اجمالی برخی روش های آموزش زبان انگلیسی
- روش مستقیم (The Direct Method)
- روش گرامر-ترجمه(Grammar-translation)
- روش شنیداری-گفتاری (Audio-lingual)
- رویکرد ساختاری (The structural approach)
- رویکرد آموزشی-پیشنهادی (Suggestopedia)
- روش پاسخ فیزیکی کامل (Total Physical Response (TPR))
- آموزش زبان ارتباطی (Communicative language teaching (CLT))
- روش سکوت (The Silent Way)
- روش یادگیری اجتماعی (Community Language Learning)
- روش آموزش غوطه وری (Immersion)
- روش آموزش تکلیف-محور (Task-based language learning)
- رویکرد طبیعی (The Natural Approach)
- روش تدریس واژگان (The Lexical Syllabus)
حال بیایید تا با این روش ها آشنا شویم:
روش مستقیم
این روش اولین بار در اوایل سال 1900 . در فرانسه و آلمان برای کمک به سربازان برای ارتباط به زبان دوم، به کار گرفته شد. روش مستقیم . آموزش زبان انگلیسی، به نام روش طبیعی نیز شناخته می شود. در این روش تنها بر زبان مقصد (زبانی که قرار است یاد گرفته شود) تمرکز می شود و آموزش، تکیه بر مهارت گفتاری دارد.
روش گرامر-ترجمه
در این روش آموزش زبان انگلیسی، همان طور که از نامش هم پیداست، تکیه بر گرامر است و بسیار به ترجمه متکی می باشد. این روش سنتی یا کلاسیک آموزش یک زبان است و هنوز هم برای یادگیری برخی زبان ها از آن استفاده می شود. ایده اصلی این روش این است که دانش آموزان همه قوانین دستوری را یاد بگیرند و از این طریق به ترجمه آنها بپردازند. این روش بیشتر مناسب زبان آموزانی است که مایل به تحصیل در رشته ادبیات یک زبان باشند. در این روش مهارت گفتاری چندان به کار گرفته نمی شود.
روش شنیداری-گفتاری
این روش مبتنی بر نظریه رفتارگرایی است که معتقد است هر امری با مداومت قابل یادگیری است. پس با شنیدن و تکرار کردن مداوم، روند آموزش زبان پیگیری می شود. این روش نیز مانند روش مستقیم، تنها تکیه بر زبان مقصد دارد و بیشترین تفاوت آن تمرکز در آموزش است. روش مستقیم بر آموزش واژگان متمرکز است در حالی که این روش تکیه بر آموزه های خاص دستور زبان دارد.
رویکرد ساختاری
همان طور که از نامش هم پیداست، این روش آموزش زبان با تکیه بر ساختار زبانی به امر آموزش می پردازد. ایده آموزش در این روش بر این اصل است که هر زبانی از قوانین دستور زبان پیچیده ای تشکیل شده است و این قوانین، طبق این رویکرد، باید به ترتیب خاصی یاد گرفته شوند. مثلا قبل از اینکه گرامر “حال استمراری” آموزش داده شود، افعال “To be” تدریس می شوند و سپس از آنها به عنوان فعل کمکی در تدریس “حال استمراری” استفاده می کنند.
رویکرد آموزشی-پیشنهادی
این رویکرد بر مبنای نظریه رفتار شناسی است و میزان اثربخشی آن، تا حد زیادی متکی بر باور زبان آموزان است. این روش ترکیبی از آموزش، روانشناسی و رویکردهای هنری است. بر طبق این روش آموزش زبان انگلیسی، گزینه های متفاوتی به زبان آموزان ارائه می شود که به آنها کمک می کند تا مسئولیت یادگیری خود را افزایش دهند و تکیه زیادی بر محیط فیزیکی کلاس دارد که همه فراگیران باید در آن احساس راحتی و اعتماد به نفس داشته باشند. موسیقی و هنر در این روش به کار گرفته می شوند.
روش پاسخ فیزیکی کامل در آموزش زبان انگلیسی
این روش آموزش زبان بر اصل “یادگیری با انجام کار” استوار است. به این صورت که زبان آموزان مبتدی از طریق انجام دادن یک سری اقدامات تکراری مانند ایستادن، باز کردن کتاب، بستن در، راه رفتن، باز و بسته کردن پنجره و مواردی از این قبیل، زبان را یاد می گیرند. مهارت شنیداری در این روش نقش مهمی را ایفا می کند.
آموزش زبان انگلیسی ارتباطی
ایده این روش برای کمک به فراگیران به منظور برقراری ارتباط موثرتر و صحیح تر در موقعیت های متفاوتی است که ممکن است در آن قرار بگیرند. این نوع آموزش شامل تمرکز بر رفتارهایی مانند دعوت، شکایت، تشکر، پیشنهاد، درخواست و مواردی از این قبیل است.
روش سکوت
این رویکرد آموزشی بر خودمختاری زبان آموز تاکید دارد. مدرس سعی می کند تا کمتر صحبت کند و صرفا تلاش می کند زبان آموز را تشویق کند تا در یادگیری فعال تر باشد. این روش آموزش زبان انگلیسی از یک برنامه درسی ساختاری پیروی می کند و دستور زبان، واژگان و تلفظ به طور دائم تکرار و تمرین می شوند. معلم، فراگیران خود را از طریق مشاهده دقیق ارزیابی می کند و حتی ممکن است آزمون رسمی از آنها نگیرد زیرا در این روش زبان آموزان ترغیب می شوند تا اشتباهات زبانی خود را اصلاح کنند.
روش یادگیری اجتماعی
احتمالا این روش یکی از روش هایی است که در آن زبان آموز احساس امنیت می کند زیرا در آن تاکید زیادی بر پیوند بین معلم و دانش آموز وجود دارد تا هیچ مانعی برای یادگیری وجود نداشته باشد. برخلاف بعضی روش ها که در آن ها از زبان مادری به هیچ عنوان استفاده نمی شود، در این روش زبان مادری برای اهداف ترجمه مورد استفاده قرار می گیرد. به این صورت که معلم جملات را ترجمه می کند تا توسط دانش آموز تکرار شود.
روش آموزش غوطه وری
این روش آموزش زبان تا حدود زیادی با وضعیتی که در مدرسه داریم مطابقت دارد. دانش آموزان مهاجر که در مدارس محلی تحصلیل می کنند و زبان. دوم آنها انگلیسی است، در تمام روز در مدرسه در زبان انگلیسی غوطه ور هستند و سایر دروس خود مانند. ریاضیات، علوم انسانی و غیره را از طریق زبان مقصد(انگلیسی) یاد می گیرند.
روش آموزش تکلیف-محور در آموزش زبان انگلیسی
در این روش برای زبان آموزان، تکلیف یا فعالیتی در نظر گرفته می شود. این فعالیت ها توسط معلم تعیین می شود و انتظار می رود تا دانش آموزان با استفاده از دانش قبلی انگلیسی خود، آنها . را با کمترین اشتباه انجام دهند. در این رویکرد، تمرکز بر محتوا جای خودش را به تمرکز به مهارت ها و شایستگی ها داده است. بنابراین طراحی و برنامه ریزی محتوای آموزشی مربوط به آنچه آموزش داده می شود نیست بلکه به این موضوع تاکید دارد که چرا این محتوا دارد آموزش داده می شود و چقدر برای زبان آموز. کاربردی است. این روش، مهارت ها و شایستگی های فردی را به صورت مجزا در . نظر می گیرد تا هرکس با توجه به خواسته و هدفش آن چیزی را بداند که واقعا باید بداند و نیاز دارد و آموزش زبان حول خود موضوع یا تکلیف قرار می گیرد.
رویکرد طبیعی در آموزش زبان انگلیسی
این روش بر شباهت های میان یادگیری زبان اول و دوم تأکید می کند. اشتباهات تصحیح نمی شوند. سعی می شود دانش آموزان برای یادگیری در معرض زبانی قابل درک یا فهم قرار بگیرند.
لینک منبع:
https://fonateam.com/%d8%a8%d9%87%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%b2%d8%a8%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d9%86%da%af%d9%84%db%8c%d8%b3%db%8c/